luni, 19 decembrie 2011

Festivalul folcloric "Datini si obiceiuri de iarna" (parada) - Iasi 2011

Sambata (17 dec.) a avut loc la Iasi Festivalul folcloric "Datini si obiceiuri de iarna". "Miscarea" a inceput in jurul orei 10:10 din fata Palatului Culturii (hmm...inca mai exista). Noua tabla montata pe acoperisul asezamantului amintit trimitea spre alaiuri o lumina stralucitoare, de puteai sa juri ca soarele bland le mangaia chipurile zgribulite. Doar ca era o lumina metalica...
Asadar incolonate, alaiurile au pornit unul cate unul pe Bld. Stefan cel Mare, aflat si el in zi de sarbatoare, inchis masinilor dar deschis publicului curios (din...belsug). Prin fata Casei Modei deja stralucirea "frumosului" acoperis al Palatului nu se mai zarea, motiv pentru care norii si-au adus aminte ca au un rol pe cer! Picaturile au inceput a se arunca sinucigase cazand cu greutate peste noi toti...fara diferenta de rasa, religie, sex. Nu conta ca esti din vreun ansamblu venit din cine stie ce colt de tara, ca esti o biata baba curioasa, un biet adolescent "tirat" de acasa sau un umflat de militian care molfai si tu un covrig si te uiti tamp, parca nestiind daca e parada sau revolutie! Ne-a murat... (exagerez putin...dar totusi a plouat)!


Parada a urcat apoi panta lina a Lapusneanului ajungand la Casa de Cultura a Studentilor...unde (in interior) scena a stat la dispozitia oaspetilor colindatori si uratori.


Nu am intrat dar voi posta cateva imagini de la parada (nu multe deoarece pe masura ce voi mai edita, voi mai posta), cu bucuria in suflet ca astfel de datini si obiceiuri inca mai au loc in "groapa" noastra de tara!


Pe aceasta cale tin sa-mi cer public scuze si de la Garcica bolfos (daca va vedea prin cine stie ce minune acest umil articol) in sufletul caruia m-am bagat pentru a-l fotografia, confundandu-l cu vreun oarecare urs...porc...tap...mascat...de prin ansambluri. Efectiv erau foarte multi mascati (militari, doctori...) atat de frumos costumati incat am crezut ca unu' s-a imbracat in "militian". Deci dom'le serjent...zambiti pt ca mi-ati placut, altfel nu aveam aceasta intentie criminala... (groh!)





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu