luni, 24 ianuarie 2011

S-a intamplat pe 24











Jandarmii si cei de la S.P.P. si-au facut treaba, asigurand ordinea si linistea... Priviri pierdute...mai bine zis resemnate. Sunt bugetari majoritatea...









Sa nu mai vorbim de persoanele prezente in multime... Cu siguranta unii mai in varsta regreta perioada de acum mai bine de doua decenii...



Adevaratii profesionisti sunt la post...


Simpaticul domn Ciobanu (mascota echipei de fotbal Poli Iasi) intruchipeaza romanul din 2011 care isi duce singur si fara vreun ajutor bolovanul in carca.







O parte din cei ce ne conduc...


La revedere...ne vedem la urne!


2011...24 ianuarie in imagini... Mergand in trecut, gasim evenimente cu adevarat importante ce au avut loc in aceasta zi:

- 2010: Crina Coco Popescu în vârstă de 15 ani a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei – Carstensz Pyramid (4884m) din Indonezia, devenind astfel cea mai tânără alpinistă din lume care urcă acest munte.
- 1990:  Prin Decretul–Lege nr. 40 al CFSN, se adopta Imnul de Stat al României - "Deşteaptă–te, Române"
- 1986: Are loc prima survolare a planetei Uranus cu nava spaţială Voyager 2

- 1972: În apropiere de Guam, a fost descoperit soldatul japonez Shoichi Yokoi, care a petrecut 28 de ani în junglă, crezând că al doilea război mondial e încă în desfăşurare.
- 1939: În Chile are loc un cutremur cu magnitudine 8,3 pe scara Richter; 28.000 morţi.

- 1864: A apărut Legea privind înfiinţarea Curţii de Conturi.
- 1862: Deschiderea primului Parlament unic al României la Bucureşti. Domnitorul Al.I.Cuza proclamă în mod solemn, în faţa Adunărilor Moldovei şi Ţării Româneşti, "Unirea definitivă a Principatelor", iar oraşul Bucureşti este proclamat capitala ţării.
- 1859: Adunarea Electivă a Ţării Româneşti se pronunţă pentru alegerea ca domn a lui Al.I.Cuza, realizându–se astfel Unirea Principatelor Române.
- 41:  Împăratul roman Caligula, cunoscut pentru excentricităţile sale şi pentru despotism, este asasinat de Garda Pretoriană.

Informatiile au fost preluate de pe www.wikipedia.org




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu